Καθαρή πόλη με 5 απλές κινήσεις.

01 Συμμετέχουμε στο πρόγραμμα Ανακύκλωσης του Δήμou

kathara_mazi Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Ανακύκλωσης του Δήμου συνεισφέρουμε στη μείωση του συνολικού όγκου των αποβλήτων πριν από την τελική τους διάθεση το οποίο ανακουφίζει οικονομικά το Δήμο μας και φροντίζουμε για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.
Παράλληλα ενισχύουμε μια κουλτούρα προστασίας του περιβάλλοντος και οικολογικής συνείδησης μέσα από το τρίπτυχο μείωση - επαναχρησιμοποίηση- ανακύκλωση («reduce - reuse - recycle»).
Το νέο πρόγραμμα διαχείρισης Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, παρέχει στους πολίτες του όλες τις δυνατότητες ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων.
- Μπλε κάδους για την ανακύκλωση χαρτιού - αλουμινίου - γυαλιού - πλαστικού, οι οποίοι υπάρχουν ήδη εγκατεστημένοι σε όλη την πόλη.
- Καφέ κάδους για οργανικά απόβλητα (υπολείμματα μαγειρεμένου φαγητού ή ωμων τροφίμων όπως φρούτα, λαχανικά, κρέας, ψάρια, ζυμαρικά, καθώς και οργανικά υπόλοιπα λαϊκών αγορών κ.α. Οι καφέ κάδοι τοποθετούνται σε πολλά σημεία του Δήμου κι ειδικά στους χώρους μαζικής εστίασης. Από τα απόβλητα αυτά θα παράγεται εδαφοβελτιωτικό (κόμποστ) υψηλής ποιότητας, το οποίο θα αξιοποιηθεί από το Δήμο και τους δημότες ως λίπασμα σε πάρκα, κήπους και καλλιέργειες.
Πράσινα σημεία για την εναπόθεση μη ρυπογόνων αποβλήτων (ογκώδη απόβλητα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα, κλπ.).

02 Κατεβάζουμε τα σκουπίδια πριν την ώρα αποκομιδής τους

kathara_mazi Ενημερωνόμαστε για το καθορισμένο πρόγραμμα του Δήμου και κατεβάζουμε τα απορρίμματα λίγο πριν την προγραμματισμένη ώρα. Αν κάποιος κάτοικος δεν προλάβει κατεβάσει τα σκουπίδια εγκαίρως παρακαλείται να κρατήσει τα απορρίμματα στο σπίτι του μέχρι την επομένη μέρα.

03 Σωστή τοποθέτηση των απορριμάτων

kathara_mazi Τοποθετούμε τα απορρίμματα μέσα στους κάδους μηχανικής αποκομιδής, σε καλά κλεισμένους και ανθεκτικούς πλαστικούς σάκους. Αποφεύγουμε τις απλές σακούλες και δεν αφήνουμε ποτέ τα σκουπίδια εκτός κάδων.

04 Τηρούμε τον νέο κανονισμό καθαριότητας

kathara_mazi Ενημερωνόμαστε και τηρούμε το πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου. Το σύνολο του κανονισμού καθαριότητας είναι στη διεύθυνση: http://www.vvv.gov.gr/kainotomies/kanonismos_kathariotitas

05 Κάνουμε την καθαριότητα στην πόλη δική μας υπόθεση

kathara_mazi

Για οποιοδήποτε ζήτημα σχετικό με την καθαριότητα της πόλης επικοινωνούμε με τη Γραμμή του Δημότη στο 15888.
Επίσης, με την εφαρμογή Novoville από κινητά τηλέφωνα μπορούμε να αναφέρουμε σε πραγματικό χρόνο προβλήματα καθαριότητας, πρασίνου, εγκατάλειψης, δημόσιου φωτισμού, κλπ. και με τον τρόπο αυτό να ενημερώνουμε τις υπηρεσίες του Δήμου ώστε να επιλύσουν το πρόβλημα.