ΟΑΕΔ. Πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για τη Σχολή ΑμεΑ Αθηνών

Σας ενημερώνουμε σχετικά με τις επικείμενες εγγραφές στα προγράμματα κατάρτισης που παρέχονται από τη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία ΟΑΕΔ Αθηνών, τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Τα προγράμματα κατάρτισης περιλαμβάνουν διετή επιδοτούμενη φοίτηση (1.800 ώρες εκπαίδευσης) και υλοποιούνται στοχεύοντας στην επαγγελματική εξειδίκευση ανέργων ατόμων με αναπηρίες, προκειμένου να αποκτηθούν εφόδια για την ένταξη στην αγορά εργασίας.

Οι καταρτιζόμενοι/ες τοποθετούνται στα προγράμματα κατόπιν επιλογής και ανάλογα με τις δεξιότητες, την πάθηση και τις γραμματικές τους γνώσεις.

Η κατάρτιση αφορά στις ακόλουθες ειδικότητες:

 1. Ξυλουργική – Έπιπλα κουζίνας
 2. Πηλοπλαστική – Τουριστικά κεραμικά
 3. Εικόνων αγιογραφίας
 4. Δερμάτινων τσαντών και μικρών αξεσουάρ
 5. Σχεδιασμός και κατασκευή ιστοσελίδων
 6. Υπάλληλος μηχανογραφημένου λογιστηρίου
 7. Διοικητικό και οικονομικό στέλεχος (Τηλεκατάρτιση)

 

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα κατάρτισης μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα sxoli-amea (webnode.gr).

Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, επικοινωνήστε με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης στο διάστημα 07/06/2022 - 17/06/2022 στα εξής τηλέφωνα:

2132019931, 932, 933, 938

Ενημέρωση

Σας ενημερώνουμε ότι, κατόπιν ανακοίνωσης του ΟΠΕΚΑ, κατά το χρονικό διάστημα Πέμπτη 19/05/2022 στις 15:30 έως Δευτέρα 23/05/2022 στις 06:00, δεν θα μπορούν να δημιουργηθούν νέες αιτήσεις επιδομάτων. Λόγω των εργασιών μετάπτωσης και λειτουργίας των βάσεων δεδομένων των Π.Σ του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (E-ΕΦΚΑ) στις νέες υποδομές δημοσίου Υπολογιστικού Νέφους της ΓΓΠΣΔΔ, δεν θα είναι διαθέσιμες όλες οι διαδικτυακές υπηρεσίες (web services) που παρέχει ο Φορέας είτε μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ είτε απευθείας σε τρίτους Φορείς.

Δώρο Πάσχα 2021: Πότε πληρώνεται και πώς υπολογίζεται - Δείτε ΕΔΩ πόσα χρήματα θα πάρετε | eVima | Ειδήσεις Εύβοια

Σύμφωνα με το Άρθρο 54 του Ν. 4917/2022 - ΦΕΚ 67/Α/31-3-2022, ανακοινώθηκε έκτακτη προσαύξηση διακοσίων 200€ προς ευάλωτα νοικοκυριά που πλήττονται από την οικονομική ακρίβεια. Η εν λόγω προσαύξηση, η οποία δημοσίως αναφέρεται και ως "επιταγή ακρίβειας", αναμένεται να καταβληθεί εφάπαξ στους δικαιούχους ως τις 21/04/2022.

Δικαιούχοι:

 • Άτομα με αναπηρία (με εγκριτική απόφαση χορήγησης προνοιακών παροχών)
 • Ανασφάλιστοι υπερήλικες (με εγκριτική απόφαση χορήγησης σύνταξης)
 • Δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
 • Δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού (Α21) 

Η προσαύξηση των αναφερόμενων παροχών είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Προσωπικός βοηθός ΑμεΑ – Ανοίγει η πρόσκληση ενδιαφέροντος

Από την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 άνοιξε η πλατφόρμα του πιλοτικού Προγράμματος "Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία" στο σύνδεσμο https://prosopikosvoithos.gov.gr/ 

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως 15/05/2022 και ώρα 23:59.

Σας παραθέτουμε τα σχετικά links 

ΦΕΚ 28458/24-3-2022 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (especial.gr)

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Για Υποβολή Αιτήσεων Συμμετοχής Προσωπικός-Βοηθός.pdf (ypergasias.gov.gr)

 

 

Για προβλήματα πρόσβασης στην πλατφόρμα μπορείτε να ενημερώσετε την ΕΣΑμεΑ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Οι θέσεις της ΕΣΑμεΑ

https://www.esamea.gr/pressoffice/press-releases/5623-adianoiti-i-pilotiki-efarmogi-prosopikoy-boithoy-mono-stin-attiki-protaseis-gia-tin-ylopoiisi-toy

 

 

 Aπαλλαγή από Δημοτικά Τέλη - Βερενίκη News

Κάθε Σάββατο στις 15:30, η εκπομπή "Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ" προβάλλεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής, καθώς και από 25 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για τη μοναδική πλήρως προσβάσιμη εκπομπή για θέματα αναπηρίας. Άτομα με αναπηρίες, χρόνιες παθήσεις, μέλη των οικογενειών τους, επαγγελματίες αλλά και πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για θέματα αναπηρίας.

 

Ημέρα Καριέρας - Πειραιάς 2022 - ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Ο ΟΑΕΔ  διοργανώνει το Σάββατο 16 Απριλίου 2022 την 4η «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) από τις 10:00 έως τις 18:00, με στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε όσους αναζητούν εργασία να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών που αναζητούν το κατάλληλο προσωπικό.

Έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή περισσότερες από 60 επιχειρήσεις με πάνω από 2.000 θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων και επιπέδων εξειδίκευσης. Οι συναντήσεις με στελέχη των εταιρειών θα γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, με ελεύθερη είσοδο και χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού.

Η εκδήλωση θα δώσει επίσης στους συμμετέχοντες την ευκαιρία κατ’ ιδίαν συναντήσεων με εξειδικευμένους εργασιακούς συμβούλους του ΟΑΕΔ, για τη βελτίωση του βιογραφικού τους σημειώματος και την κατάλληλη προσαρμογή του, ώστε να ανταποκρίνεται με άρτιο τρόπο στις θέσεις εργασίας που στοχεύουν.  Ακόμη, στελέχη της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ) του ΟΑΕΔ θα παρέχουν στους ενδιαφερόμενους πληροφορίες για τις δράσεις και τα προγράμματα του Οργανισμού.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν για όλους, με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Οι προσερχόμενοι θα πρέπει απαραιτήτως να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού COVID-19 ή πιστοποιητικό νόσησης.

Οι Ημέρες Καριέρας του ΟΑΕΔ αποτελούν μέρος των δράσεων και εκδηλώσεων του Οργανισμού, οι οποίες υλοποιούνται με στόχο την άμεση και αποτελεσματική σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε  τον ιστότοπο του Οργανισμού www.oaed.gr

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου

30 ετών και άνω, με έμφαση στις γυναίκες, σε 6 περιφέρειες

 

Τη Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 και ώρα 13:00 ξεκίνησαν οι αιτήσεις επιχειρήσεων για τον Γ’ κύκλο της δράσης «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες σε μετάβαση (MΕΤ), με έμφαση στις γυναίκες» και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Βόρειου Αιγαίου και Κρήτης.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι την Παρασκευή, 29 Απριλίου 2022 και ώρα 15:00.

Το 12μηνης διάρκειας πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις και τα ποσά της επιχορήγησης για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής:

 • 466,5 € μηνιαία (5.598 € ετήσια) για ανέργους ηλικίας 30-49 ετών

 • 559,8 € μηνιαία (6.717,6 € ετήσια) για ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω

 • 606,45 € μηνιαία (7.277,4 € ετήσια) για μακροχρόνια ανέργους 30 ετών και άνω

 • 653,1 € μηνιαία (7.837,2 € ετήσια) για μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω

 • 699,75 € μηνιαία (8.397 € ετήσια) για άνεργες γυναίκες 30 ετών και άνω

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα υποβάλλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων στη διεύθυνση http://www.ependyseis.gr/mis

Κατόπιν, οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ θα υποδείξουν στην επιχείρηση υποψηφίους, σύμφωνα με την κατηγορία ανέργου, την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα και η επιχείρηση θα επιλέξει μεταξύ των υποψηφίων για την πρόσληψη.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιχείρηση να μην έχει μειώσει το προσωπικό της κατά το τρίμηνο πριν την αίτηση και να μην έχει λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 € τα προηγούμενα 3 έτη (τρέχον και δύο προηγούμενα). Στην επιχορήγηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών συμπεριλαμβάνονται τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 32.000.000 €, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο), μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Για τη Δημόσια Πρόσκληση και αναλυτικές πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση:

http://www.oaed.gr/anoikta-programmata

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου

«Δράσεις ψηφιακής εκπαίδευσης και ψηφιακού εγγραμματισμού στην Περιφέρεια Ατ

Διαδικτυακά και πάλι την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 στις 19:00 στο 4ο Webinar με θέμα "Ασφαλείς Διαδικτυακές Αγορές". 

 

Όσοι συμμετείχαν στα προηγούμενα Webinars μπορούν να συνδεθούν απευθείας στην εκδήλωση μέσω του παρακάτω link.

https://us02web.zoom.us/j/87193447510?pwd=ZUZORmh6M1kxWVI0RG5UL1F3Um1odz09

Passcode  533726

Όσοι επιθυμούν να βρεθούν μαζί μας για πρώτη φορά παρακαλούμε κάνετε πρώτα εγγραφή στην παρακάτω φόρμα.

https://forms.gle/mXygaGMTaTSYXrtDA

Η συμμετοχή τόσο στο συγκεκριμένο Webinar (όσο και στα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν) είναι ανοικτή σε όλους και η παρακολούθηση τους δεν απαιτεί καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση του συμμετέχοντα σε θέματα διαδικτύου.

Με την ολοκλήρωση του κάθε Webinar οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης. Διακριτή βεβαίωση παρακολούθησης για τα digital skills που αποκτήθηκαν θα δοθεί σε όσους παρακολουθήσουν έναν πλήρη σεμιναριακό κύκλο.

ΟΑΕΔ - Ημέρες καριέρας: 60 εργοδότες προσφέρουν 2.000 θέσεις εργασίας - Platform.gr

 

Ο ΟΑΕΔ διοργανώνει τη 2η "ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΟΑΕΔ" στην Αθήνα, το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 στο ξενοδοχείο Intercontinental, από τις 10:00 π.μ. έως τις 6:00 μ.μ. με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 60 επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε κλάδους όπως βιομηχανίας τροφίμων, μεταφορών-logistics, πληροφορικής, παροχής ιατρικών & νοσηλευτικών υπηρεσιών, τηλεπικοινωνιών, παροχής υπηρεσιών φύλαξης, τεχνικών/κατασκευών, διαφήμισης κ.α. και προσφέρουν πάνω από 2.000 θέσεις εργασίας σε όλη την Αττική, διαφόρων ειδικοτήτων και επιπέδων εξειδίκευσης. 

Θα συνομιλήσετε απευθείας με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων.

 

Η εκδήλωση είναι δωρεάν για όλους, με ελεύθερη είσοδο και χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού. Βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν, οι προσερχόμενοι θα πρέπει απαραιτήτως να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού COVID-19 ή πιστοποιητικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Η δήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  https://www.eventora.com/el/Events/imera-karieras-oaed

Διαδικτυακά την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 στις 19:00 στο 3ο Webinar με θέμα "Ψυχική Υγεία και Εθισμός στο Διαδίκτυο".

Βασικός εισηγητής του Webinar θα είναι ο Ιατρός και Υπεύθυνος του Έργου «Δράσεις ψηφιακής εκπαίδευσης και ψηφιακού εγγραμματισμού στην Περιφέρεια Αττικής» κύριος Γιώργος Κορμάς.

Ενδεικτικά θέματα που θα συζητηθούν είναι:

·        Εθισμός στο Διαδίκτυο, 

·        Διαδικτυακός εκφοβισμός, 

·        Σεξουαλική παρενόχληση-sexting, 

·        Διαδικτυακή αποπλάνηση

·        Ηλεκτρονικός τζόγος 

Όσοι συμμετείχαν στα προηγούμενα Webinars μπορούν να συνδεθούν απευθείας στην εκδήλωση μέσω του παρακάτω link.
Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά παρακαλούμε κάνετε πρώτα εγγραφή στην παρακάτω φόρμα.
https://forms.gle/mXygaGMTaTSYXrtDA