Συμβαίνουν στην πόλη μας

Ενημερώνουμε τους δημότες και κατοίκους ότι η διάθεση του, υψηλής ποιότητας, καινοτόμου και πιστοποιημένου για χρήση στη βιολογική γεωργία εδαφοβελτιωτικού, VITA GREEN, δεν θα πραγματοποιηθεί από τις 4 Αυγούστου και μέχρι το τέλος του μήνα. Για τις ημέρες και ώρες διανομής από το Σεπτέμβριο, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Υπενθυμίζουμε ότι, δικαιούχοι του VITA GREEN, είναι οι δημότες που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα Διαλογή στην Πηγή στα Πηγαδάκια της Δ.Ε. Βούλας και όσοι δημότες συμμετέχουν στα προγράμματα Καφέ Κάδου στη Βουλιαγμένη και στη Μηλαδέζα της Δ.Ε. Βάρης.

 

 

Άκρως παραγωγική συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με τις αστυνομικές αρχές, σε κορυφαίο επίπεδο πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, το πρωί της Παρασκευής 30 Ιουλίου στο Δημαρχείο της πόλης, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα ζητήματα ασφάλειας και αστυνόμευσης που απασχολούν την πόλη το τελευταίο διάστημα.

Στη συνάντηση, συμμετείχε εκπρόσωπος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς και οι ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επικεφαλής και Διευθυντές από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτιοανατολικής Αττικής, της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρήσεων στην οποία υπάγονται οι ομάδες Ο.Π.Κ.Ε και ΔΡΑΣΗ, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, ενώ από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, εκτός από τον Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο παρέστη και ο κ. Βασίλης Παπαμιχαήλ, Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας.

Κατά τη σύσκεψη, ο Δήμαρχος, ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΕΛ.ΑΣ. για τα αυξανόμενα φαινόμενα παραβατικότητας στην περιοχή, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πριν την πανδημία, ειδικά σε επίπεδο ανηλίκων, την έξαρση τροχαίων ατυχημάτων, το διαχρονικό πρόβλημα των παράνομων κατασκηνώσεων στις παραλίες κατά την καλοκαιρινή περίοδο και γενικότερα για το αίσθημα ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί στους κατοίκους της πόλης. Αναγνωρίζοντας πως κύριαρχο αίτιο των ανωτέρω είναι η υποστελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφάλειας Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο Δήμαρχος υπενθύμισε στους παρόντες, τη δέσμευση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. την περίοδο που συγχωνεύτηκαν τα τρία τμήματα της πόλης σε ένα, πως η συγχώνευση δεν θα επιφέρει καμία μείωση προσωπικού και καμία έκπτωση στην αστυνόμευση της περιοχής. Τέλος, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους παρόντες για τη δωρεάν παραχώρηση 2 περιπολικών στο Α.Τ. Βούλας από το Δήμο και τη διαμεσολάβηση της Δημοτικής Αρχής, για την πρόσθετη προμήθεια δύο ακόμα περιπολικών από χορηγία ιδρύματος κατοίκου της περιοχής μας, τα οποία σήμερα δεν περιπολούν στην πόλη, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη μετέφερε τους χαιρετισμούς του κ. Χρυσοχοΐδη, αλλά και τη δέσμευσή του, πως σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα επισκεφθεί προσωπικά την πόλη, με στόχο την άμεση επίλυση όλων των ζητημάτων που τέθηκαν. Ανέφερε ακόμη, πως η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ήταν ενήμερη για τα προβλήματα, καθώς είχε προηγηθεί συνάντηση του Δημάρχου την Τρίτη 27 Ιουλίου με τους επικεφαλής των Περιφερειακών και τοπικών Αστυνομικών Υπηρεσιών, ενώ κατέγραψε εκ νέου όσα θέματα τέθηκαν στη σύσκεψη. Μετά τις τοποθετήσεις όλων των εκπροσώπων των Διευθύνσεων της ΕΛ.ΑΣ., οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν σε σειρά άμεσων και μεσοπρόθεσμων ενεργειών για την αποτελεσματική αστυνόμευση της πόλης. Συγκεκριμένα:

Ο εκπρόσωπος του Υπουργού, ζήτησε να δημιουργηθεί άμεσα πρόσθετη περιπολία από το Α.Τ. Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας της αστυνομίας στα επίκαιρα σημεία της πόλης, ενώ δεσμεύτηκε πως θα εισηγηθεί την άμεση ενίσχυση της δύναμης των τοπικών Τμημάτων, καθώς όλα τα Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας της Αττικής είναι υποστελεχωμένα.

Αποφασίστηκε η δημιουργία διαδικασίας για την άμεση και πιο έγκαιρη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., από τη Δημοτική Αρχή, για οποιοδήποτε φαινόμενο παραβατικότητας παρατηρείται.

Συμφωνήθηκε, πως θα ξεκινήσει η συστηματική ενημέρωση του κοινού για τις δράσεις και παρεμβάσεις της Αστυνομίας σε επίπεδο πόλης, προκειμένου να υπάρχει συνεχής εικόνα των ποσοτικών, αλλά και ποιοτικών στοιχείων της τοπικής εγκληματικότητας και παραβατικότητας.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε, πως το Σεπτέμβριο θα συσταθεί εκ νέου το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ζήτησε τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ στη στελέχωσή του.

Τέλος, αποφασίστηκε να γίνει εκτενής καμπάνια ενημέρωσης των μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων της πόλης, από στελέχη των Υποδιευθύνσεων Προστασίας Ανηλίκων και Δίωξης Ναρκωτικών στο πλαίσιο της πρόληψης.

Η σύσκεψη χαρακτηρίστηκε απ΄ όλους ιδιαίτερα χρήσιμη και αποφασίστηκε να επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά όλα τα θέματα που τέθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία με τη συνδρομή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Ήδη, τα πρώτα αποτελέσματα έγιναν ορατά μέσα στο προηγούμενο Σαββατοκύριακο με την πολύ αυξημένη κίνηση στην περιοχή μας. Τα στοιχεία ελέγχων, καθώς και τα αποτελέσματά τους, θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

 

 

   Αναλυτική ενημέρωση για τα έργα που υλοποιούνται στη Μαρίνα Βουλιαγμένης πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους Βουλιαγμένης της πλειοψηφίας. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα πρόσθετα μέτρα προστασίας των υδάτων του κόλπου της Βουλιαγμένης που ζήτησε η Δημοτική Αρχή αλλά και για την προβλεπόμενη φύτευση εντός της περιοχής της Μαρίνας, όπως παρουσιάστηκε στη σχετική μελέτη.

  Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την ενίσχυση και επέκταση των ειδικών υδατοφραγμάτων που προβλέπονται στην εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων περιμετρικά της μαρίνας επιφανειακά, αλλά και σε μεγάλο βάθος, απόφαση που ελήφθη έπειτα από απαίτηση του Δήμου και αφορά την ανάσχεση της θολερότητας του νερού που εντοπίστηκε σε συγκεκριμένα σημεία, ένα φαινόμενο που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί απειλή για το θαλάσσιο οικοσύστημα, ούτε πηγή χημικής ρύπανσης. Υπενθυμίζουμε, ότι το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, (ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ), δημόσιος φορέας υψηλού επιστημονικού κύρους και εγκυρότητας, μεριμνά για τον καθημερινό έλεγχο της ποιότητας των υδάτων του κόλπου, πραγματοποιώντας καθημερινές μακροσκοπικές αυτοψίες, εβδομαδιαίες βιοχημικές αναλύσεις του νερού σε επιλεγμένα σημεία του κόλπου, σε αποστάσεις από τις εργασίες που κυμαίνονται από 50 έως 100 μέτρα και σε βάθος από επιφάνεια έως τον πυθμένα και λαμβάνει αεροφωτογραφία της περιοχής του κόλπου, από εξειδικευμένη δορυφορική λήψη. Επιπλέον, για την ενημέρωση του κοινού σε πραγματικό χρόνο για τα αποτελέσματα των εβδομαδιαίων μετρήσεων, των ημερήσιων μακροσκοπικών αυτοψιών και την ημερήσια δορυφορική αεροφωτογραφία της περιοχής, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται στη ιστοσελίδα του Δήμου σε ημερήσια βάση στον εδώ.

   Αναφορικά με το σκέλος των φυτεύσεων, παρουσιάστηκε αναλυτικά το πλάνο των φυτεύσεων στη Μαρίνα και η δέσμευση της εταιρείας για ενίσχυση του πράσινου ισοζυγίου εντός και περιμετρικά της περιοχής της Μαρίνας. Ειδικότερα, παρουσιάστηκε το πλάνο φύτευσης 318 νέων δέντρων από τα παρακάτω είδη: κουτσουπιά, χαρουπιά, πεύκα, τσικουδιά, πουρνάρι, ελιά, σκίνος, κουκουναριά, αλμιρίκι, Δάφνη Απόλλωνος, λυγαριά, χαρουπιά, ακακία και πουρνάρι. Να σημειωθεί, ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν εντός της Μαρίνας 305, εκ των οποίων τα 150 που προγραμματίζεται να απομακρυνθούν, από τα οποία κάποια είναι σε θνησιγενή κατάσταση, ενώ τα 318 νέα που θα προστεθούν, θα αυξήσουν το πράσινο ισοζύγιο στη Μαρίνα κατά 168%. Σημειώνουμε πως η υποχρέωση της κατασκευάστριας εταιρείας βάσει της εγκεκριμένης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων περιορίζεται στη φύτευση 216 δέντρων μικρής, μεσαίας και μεγάλης ανάπτυξης και ο αριθμός αυξήθηκε στα 318 μετά από παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής η οποία παράλληλα απέσπασε τη δέσμευση της εταιρείας να παραγγείλει και να προπληρώσει το σύνολο των δέντρων εντός του Σεπτεμβρίου ενώ η διαδικασία της παραγγελίας, παραλαβής και φύτευσης θα γίνει υπό την επίβλεψη των γεωπόνων και φυτοτεχνών της διεύθυνσης πρασίνου του Δήμου.

   Κλείνοντας ο Δήμαρχος τόνισε πως η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί εντατικά τις εξελίξεις ενώ ανέδειξε τη σημασία του έργου για την περιοχή. Σημείωσε όμως πως,  όπως όλες οι μεγάλες επενδύσεις, για να έχει θετικό πρόσημο για την πόλη πρέπει να σέβεται και να αναδεικνύει απόλυτα το φυσικό περιβάλλον και να προστατεύει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Έπειτα από την επικαιροποιημένη πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Ε.Μ.Υ.) και το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για ιδιαίτερα αυξημένες θερμοκρασίες στην Αττική και την επόμενη εβδομάδα, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης παρατείνει τη διάθεση του κλιματιζόμενου χώρου στο χώρο υποδοχής πολιτών (φουαγιέ) στο ισόγειο του Δημαρχείου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (Λεωφόρος Κ. Καραμανλή 18, Βούλα), για τη φιλοξενία συμπολιτών μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (άστεγοι, ηλικιωμένοι κ.λ.π.), έως και την Παρασκευή 6 Αυγούστου.

Υπενθυμίζουμε ότι στον χώρο θα τηρηθούν αυστηρά τα πρωτόκολλα για την αποτροπή της μετάδοσης του κορωνοϊού, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκα και τήρηση των αποστάσεων.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 213 2020000

Ώρες λειτουργίας κλιματιζόμενου χώρου

Δευτέρα έως Παρασκεύη: Από τις 7:00 π.μ. έως τις 22:00 μ.μ.

Σάββατο και Κυριακή: Από τις 10.00 π.μ. έως τις 20.00 μ.μ.

 

   Ανακοινώνεται η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Βασιλέως Παύλου της Δ.Ε. Βούλας, από το ύψος της Αγίου Ιωάννου μέχρι και την οδό Διγενή, λόγω εργασιών στο δίκτυο της Ε.Υ.Δ.Α.Π.

   Η διακοπή της κυκλοφορίας θα ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 2 Αυγούστου, με μέγιστο χρόνο αποκατάστασης την Πέμπτη 5 Αυγούστου.

   Σε περίπτωση νέας εξέλιξης, θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

 

Page 1 of 328