22.03.2024

Επιμορφωτικό πρόγραμμα «e-κονομία για όλους» για άτομα άνω των 55 ετών στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Featured

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση People Behind και την υποστήριξη της Alpha Bank προσκαλούν τους δημότες άνω των 55 ετών να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα «e-κονομία για όλους».

Πρόκειται για ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα, αποκλειστικά για άτομα άνω των 55 ετών, με σκοπό την απόκτηση γνώσεων και την εκμάθηση βασικών εργαλείων για τις τραπεζικές συναλλαγές, τη διαχείριση των οικονομικών συναλλαγών, την ηλεκτρονική τραπεζική, την προστασία από ψηφιακές απάτες, τον έλεγχο του τραπεζικού λογαριασμού και την αποφυγή ενδεχόμενων κακοποιητικών συμπεριφορών σε βάρος ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας.

Μέσα σε 4 συναντήσεις, διάρκειας έως 2 ωρών οι συμμετέχοντες θα βελτιώσουν τις γνώσεις τους στα εξής:

  • στη διαχείριση της τραπεζικής τους κάρτας (έκδοση νέας κάρτας, χρήση στο ΑΤΜ, ασφάλεια και αποφυγή κινδύνων, διαφορετικά είδη κάρτας)
  • στην ηλεκτρονική χρήση της κάρτας για την πληρωμή λογαριασμών και οφειλών του δημοσίου
  • στον εντοπισμό πιθανής προσπάθειας εξαπάτησης και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν σε περίπτωση που πέσουν θύματα
  • στην ηλεκτρονική τραπεζική (βασικές συναλλαγές πχ. μεταφορές χρημάτων και πληρωμές)
  • στην προστασία της περιουσίας τους σε καταστάσεις που μπαίνουν ως εγγυητές, συνδικαιούχοι κλπ.
  • στην αναγνώριση της οικονομικής εξαπάτησης ως μορφής κακοποίησης στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας

Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ιωνία» Λεωφόρος Κ. Καραμανλή 18, 166-73 (πλησίον Δημαρχείου Βούλας), τις εξής ημερομηνίες: 2/4, 9/4, 16/4 και 23/4 και ώρες 10.30 – 12.30.

Η προεγγραφή είναι απαραίτητη. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εντελώς δωρεάν την Πέμπτη και την Παρασκευή 28 και 29 Μαρτίου από τις 10.00 έως τις 13.00 στο τηλέφωνο 213-2019922. Το πρόγραμμα «e-κονομία για όλους» υλοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης IQonomy της Alpha Bank.

………………………………………………………………………………………………………………

Η People Behind είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ασχολείται με την ενδυνάμωση και εκπαίδευση των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, από το 2017.