Συμβαίνουν στην πόλη μας

No events found
04.04.2018

Πλατφόρμα πληροφόρησης και διαφάνειας περιλαμβάνεται στη νέα ιστοσελίδα του Δήμου Featured

 

Μια πλατφόρμα πληροφόρησης & διαφάνειας για όλα τα έργα και τις δράσεις του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συμπεριλαμβάνεται πλέον στη νέα ιστοσελίδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Το InfoΔράση έχει συγκεντρώσει   όλη την οικονομική δραστηριότητα του Δήμου,  παρέχοντας στους δημότες ένα χρήσιμο εργαλείο που δείχνει σε πραγματικό χρόνο, σε ποιες δράσεις έχουν δαπανηθεί και  δαπανούνται  τα χρήματα των πολιτών.

Επιπρόσθετα οι δημότες, οι επιχειρηματίες και κάθε κοινωνικός φορέας, μπορεί πλέον να βρει άμεσα τι κάνει ο Δήμος για εκείνους αλλά και να έχει μια συνολική εικόνα των έργων που έχουν γίνει (ή είναι σε εξέλιξη) σε όλη την επικράτεια της πόλης. Ακόμα, μπορεί να επιλέξει την παρουσίαση τους ανά δημοτική ενότητα ή ανά είδος (τεχνικά έργα, μελέτες, προμήθειες, εκδηλώσεις κλπ)  ή ανά εξυπηρετούμενη πολιτική.

 

Ο επισκέπτης, ξεκινώντας από την αρχική ομαδοποίηση της κατηγορίας που τον ενδιαφέρει (π.χ. σύνολο δράσεων και κονδυλίων που διατέθηκαν για ηλικιωμένους), με ένα κλικ εστιάζει στον κατάλογο των δράσεων αυτών και με άλλο ένα κλικ φτάνει στην καρτέλα της κάθε δράσης.

Σε όλες τις δαπάνες, αναφέρονται οι πηγές χρηματοδότησης και περιγράφονται λεπτομερώς τα βήματα (αποφάσεις,  διαγωνισμοί, προμηθευτές, προσφορές, αναθέσεις κλπ) που ακολουθήθηκαν μέχρι την ολοκλήρωση του κάθε έργου.

Είναι ένα καθοριστικό βήμα προς τη διαφάνεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ένα πρόσφορο μέσο για κάθε πολίτη για να παρακολουθεί και να αξιολογεί καθημερινά  τις δράσεις του Δήμου.

Το InfoΔράση συμπεριλαμβάνεται στη νέα ιστοσελίδα του Δήμου (www.vvv.gov.gr) η οποία ανακατασκευάστηκε με στόχο να είναι περισσότερο χρηστική και να δίνει εύκολη πρόσβαση στους πολίτες σε όλα τα νέα και στις υπηρεσίες του Δήμου. Ήδη η ιστοσελίδα περιλαμβάνει αρκετές ηλεκτρονικές υπηρεσίες ενώ στόχος είναι στο μέλλον να προστεθούν και άλλες.

Η βελτιωμένη ιστοσελίδα και η πλατφόρμα InfoΔράση δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής να θεσπίσει ουσιαστική, αμφίδρομη επικοινωνία με τους δημότες για την αμεσότερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση όλων των θεμάτων.