Συμβαίνουν στην πόλη μας

No events found
30.12.2020

Το Μυστικό του Αϊ Βασίλη την Παραμονή Πρωτοχρονιάς στη διαδικτυακή τηλεόραση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Featured

 

Ξεχωριστή τηλεοπτική παραγωγή με αυθεντικές πρωτότυπες μαριονέτες και με τίτλο «το Μυστικό του Αϊ Βασίλη» θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 11.00 π.μ. μέσω της διαδικτυακής τηλεόρασης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (www.facebook.com/webtv).

Ο Δήμος μας σε συνεργασία με το Σωματείο Έργο Πολιτισμού Τέχνης & Εκπαίδευσης, παρουσιάζει τις Ελληνικές Μαριονέττες, τον πρώτο και ιστορικότερο θίασο μαριονεττών στην Ελλάδα, με αδιάλειπτη παρουσία στα ελληνικά καλλιτεχνικά δρώμενα από το 1960, έχοντας πάνω από 10.000 παραστάσεις στο ενεργητικό του. Οι ερμηνείες των αγαπημένων ηθοποιών, τα περίτεχνα σκηνικά, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός, τα ειδικά εφέ, και οι εντυπωσιακές μαριονέττες ύψους ενός μέτρου, θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους! Μία ιδανική ψυχαγωγία, για όλη την οικογένεια!

Η παράσταση θα προβληθεί στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που έχουν σχεδιαστεί φέτος να μεταφέρουν σε όλους το πνεύμα των γιορτών ειδικά προσαρμοσμένες στα δεδομένα των περιορισμών που είναι απαραίτητα, για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την καταπολέμηση της πανδημίας. Μετά τη ζωντανή «πρεμιέρα» της παράστασης, όσοι θέλουν να την παρακολουθήσουν στο δικό τους χρόνο θα μπορούν μέσω του καναλιού του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο YouTube (Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης - YouTube)

Λίγα λόγια για την παράσταση:

 

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ

Τι Μυστικό του Αϊ Βασίλη - Promo Trailer - YouTube

Φέτος τα Χριστούγεννα, τον στολισμό του σπιτιού, έχουν αναλάβει οι δύο ήρωες μας, η Στεφανία και ο Χρήστος.

Γεμάτοι ενθουσιασμό για την αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων, στολίζουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με φόντο το αναμμένο τζάκι.

Το σαλόνι θυμίζει παραμύθι, και είναι έτοιμο να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα.

Το μόνο που μένει είναινα ανάψουν τα φώτα του δέντρου…

Όμως, τα δύο παιδιά πάνω στην προσπάθειά τους να φωτίσει το όμορφό τους δέντρο,  προκαλούν βραχυκύκλωμα, ρίχνουν τις ηλεκτρικές ασφάλειες και το σπίτι βυθίζεται στο σκοτάδι.

Πριν προλάβουν οι φίλοι μας να συνέλθουν από το αναπάντεχο σοκ, μπαίνει σαν μπουλντόζα στο σαλόνι η νευρική τους θεία Θέκλα.

Έξαλλη η θεία τους, καθώς φεύγει για μία σύντομη επίσκεψη, απειλεί τα παιδιά, ότι αν μέχρι να γυρίσει πίσω στο σπίτι δεν διορθώσουν τη ζημιά, θα μείνουν μέσα τιμωρημένοι για όλες τις γιορτές!!

Οι φίλοι μας βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς είναι βράδυ παραμονής Χριστουγέννων, όλα τα μαγαζιά είναι κλειστά, ηλεκτρολόγος αδύνατο να βρεθεί και η Θεία Θέκλα σε λίγο επιστρέφει και δεν αστειεύεται καθόλου!!

Ξάφνου, ως δια μαγείας, τα φωτάκια του δέντρου και του σπιτιού ανάβουν και λάμπουν ξανά σαν καινούργια!

Τα παιδιά δεν πιστεύουν στα μάτια τους, αλλά ούτε και στα αυτιά τους, καθώς ακούν ένα σαξόφωνο να παίζει μουσική μέσα στο σαλόνι τους!

Ποιος να είναι άραγε? Τι κρύβεται πίσω από τη μαγική επαναφορά του δέντρου? 

Στη συνέχεια, η εντυπωσιακή μαριονέττα Αι Βασίλης, θα ενθουσιάσει τα παιδιά και θα μεταφέρει το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Τα παιδιά ευτυχισμένα τραγουδούν μαζί του, και εκείνος τους δωρίζει το μυστικό της μαριονέττας και το πάρτι ξεκινά!!

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Χρήστος: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Στεφανία: Σοφία Καψαμπέλη

Θεία Θέκλα: Φρύνη Αρβανίτη

Άγιος Βασίλης: Αλέξης Σταυράκης

ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Στεφανία Ρίζου