Συμβαίνουν στην πόλη μας

No events found
07.05.2020

Έτοιμα τα Λύκεια του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης να υποδεχτούν τη Δευτέρα 11 Μαΐου του μαθητές Featured

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, περισσότερα πλέον των προβλεπόμενων της σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να ανοίξουν τα λύκεια της πόλης τη Δευτέρα και να υποδεχθούν με όρους ασφάλειας του μαθητές.

 

Έχουν προμηθευτεί επαρκείς ποσότητες όλων των απαραίτητων υλικών και έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες εργασίες. Συγκεκριμένα, όλα τα λύκεια της πόλης έχουν καθαριστεί, έχουν απολυμανθεί εσωτερικά και πριν τη Δευτέρα θα έχει γίνει απολύμανση με ειδικό χλωριούχο διάλυμα όλων των εξωτερικών χώρων εντός και περιμετρικά των σχολείων.

Υπάρχει επάρκεια σε μάσκες, γάντια και ποδιές μίας χρήσεως για τις καθαρίστριες οι οποίες θα ενισχυθούν από την Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου και οι σχολικές μονάδες θα καθαρίζονται 3 φορές την ημέρα. Ειδικότερα για τα αντισηπτικά, εκτός από τα 54 τεμάχια που παρέλαβε ο Δήμος από το Υπουργείο Υγείας, δόθηκε οικονομική ενίσχυση στη Σχολική Επιτροπή για την προμήθεια επιπλέον ποσοτήτων ενώ παράλληλα είναι στη διάθεση των σχολείων όσα τεμάχια μπορεί να χρειαστούν από τα 1500 λίτρα που υπάρχουν στις αποθήκες του Δήμου, προμήθεια που πραγματοποιήθηκε στην αρχή της επιδημίας για να καλύψει όλες τις πιθανές ανάγκες.

Τέλος, χωρίς να το προβλέπει η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας, ο Δήμος προμηθεύτηκε ηλεκτρονικά θερμόμετρα μετώπου υπερύθρων τα οποία θα δοθούν στους διευθυντές των σχολείων για χρήση όπως αυτοί κρίνουν απαραίτητο, ενώ έχουν προμηθευτεί τα σχολεία επιπλέον μάσκες για χρήση από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς καθώς παρά το γεγονός πως δεν είναι υποχρεωτικό, συστήνεται από τον ΕΟΔΥ.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, σε όλα τα στάδια της εξέλιξης της επιδημίας, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της με απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας. Για το άνοιγμα των σχολείων ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ευχήθηκε στους μαθητές καλή επιστροφή στα θρανία, με συνθήκες ασφάλειας και να ολοκληρώσουν με επιτυχία το σχολικό έτος και να πετύχουν τους στόχους τους ειδικότερα οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που αντιμετωπίζουν σε λίγες μέρες τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.