Συμβαίνουν στην πόλη μας

No events found
07.05.2020

Συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Featured

Την πρώτη του συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποίησε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας την Τετάρτη,  6 Μαΐου 2020. Η διευρυμένη σύνθεση του Σ.Τ.Ο. διασφαλίζει την πολυεπίπεδη αντιμετώπιση θεμάτων Πολιτικής Προστασίας και ειδικότερα κατά την αντιπυρική περίοδο η οποία ξεκίνησε την 1η Μαΐου.  Η θεματολογία της συνεδρίασης, μέσα σε κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας, επικεντρώθηκε σε όλα τα θέματα που καλείται να αντιμετωπίσει η πολιτική προστασία για την πυρασφάλεια της πόλης καθώς και σε θέματα αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης από πετρέλαιο και άλλες ουσίες.

 

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν από τη Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ως Πρόεδρος, η εκπρόσωπος της πλειοψηφίας, εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κα. Δήμητρα Σουτόγλου, ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας, κ. Εμμανουήλ Δασκαλάκης καθώς και  οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου μας κ.κ. Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, Βασίλης Παπαμιχαήλ, Νίκος Βάσης, Νανά Κάραγιαν, Μαρία Φουρναράκη και  Δημοσθένης Βαμβασάκης. Συμμετείχε επίσης ο Διοικητής του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών Αντιπύραρχος κ. Βασίλης Κατσιγιάννης.

Επίσης, συμμετείχαν εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα ο Υπολοχαγός Ανδρέας Καζάνας ως εκπρόσωπος του Στρατιωτικού Διοικητή της περιοχής, ο Ταγματάρχης Αχιλλέας Μερισιώτης ως εκπρόσωπος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και ο Αντισμήναρχος κ. Χαρίτωνας Σαλιάρας ως εκπρόσωπος της 128ης Σμηναρχίας Εκπαίδευσης Τηλεπικοινωνιών Ηλεκτρονικών (ΣΕΤΗ). Τον Διοικητή του Λιμεναρχείου Βουλιαγμένης εκπροσώπησε ο Αρχικελευστής Παύλος Μπουγάς ενώ, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης εκπροσώπησε ο Υπαστυνόμος Α’ Κωνσταντίνος Χατζής. Τέλος συμμετείχαν, ο Προϊστάμενος του Δασαρχείου Πειραιά κ. Παναγιώτης Αρβανίτης, Προϊστάμενοι Διευθύνσεων και τμημάτων του Δήμου μας καθώς και οι επικεφαλής των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας της πόλης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: «Η συζήτηση χαρακτηρίστηκε από τη σύμπνοια απόψεων και την καλή συνεργασία για την ασφάλεια της πόλης. Με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώσαμε ότι όλοι οι συμμετέχοντες είναι άριστα καταρτισμένοι για θέματα πολιτικής προστασίας, γνωρίζουν απόλυτα τα όρια των αρμοδιοτήτων τους και διακρίνονται από ιδιαίτερα αυξημένο αίσθημα ευθύνης διασφαλίζοντας την άρτια και αποτελεσματική αντιμετώπιση οποιουδήποτε συμβάντος. Οι υπηρεσίες του Δήμου μας, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, είναι έτοιμες να κρατήσουν σε υψηλά επίπεδα την ασφάλεια της πόλης. Είμαστε σίγουροι ότι στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε αρωγούς τους συμπολίτες μας οι οποίοι ακολουθούν τις οδηγίες των υπηρεσιών μας. Ευχή όλων είναι να επαναλάβουμε την επιτυχία των τελευταίων ετών και να μην χαθεί στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ούτε ένα δέντρο από φωτιά».