Συμβαίνουν στην πόλη μας

26.11.2018

Ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Υποστήριξης Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Featured

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη λήξη του Προγράμματος Υποστήριξης Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο στα πλαίσια του 2ου Athens Innovation Festival.

   Ο Δήμος μας με το Πρόγραμμα Υποστήριξης Νεανικής Επιχειρηματικότητας, στο διάστημα από το Φεβρουάριο έως το Νοέμβριο του 2018, έδωσε την ευκαιρία σε δέκα ομάδες να παρακολουθήσουν συμβουλευτικά εργαστήρια ούτως ώστε να εξελιχθούν και να αξιοποιηθούν τις ιδέες τους επιχειρηματικά. Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας ήταν τα εξής:

aif 11     aif 12    aif 13

 

Από τις δέκα ομάδες που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα, οχτώ είχαν την δυνατότητα να εξελίξουν τις ιδέες τους, φέρνοντας τις σε ένα ώριμο στάδιο υλοποίησης. Δύο από αυτές έχουν ήδη ξεκινήσει τη δραστηριότητα τους έχοντας εταιρική μορφή.

Μία από τις ομάδες μας, μέσω του προγράμματος υπέβαλλε αίτηση και έλαβε χρηματοδότηση από το The Peoples Trust (αξίας 10.000€), κεφάλαιο το οποίο αξιοποιεί για να αναπτύξει περαιτέρω τη νέα έκδοση της πλατφόρμας και του application της.

Δύο ομάδες προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση του διαγωνισμού καινοτομίας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), με τίτλο 2α Athens Startup Awards. Οι δύο αυτές ομάδες, επιλέχθηκαν για ένταξη τους στη Θερμοκοιτίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΘΕΑ -ΕΒΕΑ), η οποία τους παρέχει δωρεάν χώρο εργασίας  καθώς και επιπλέον συμβουλευτική υποστήριξη.

Έξι ομάδες είχαν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια του Προγράμματος να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στο Metavallon Fund, ενός εκ των 9 επενδυτικών σχημάτων που έχουν δημιουργηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών & Ανάπτυξης & την Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο (EIF). Για δύο εκ των έξι ομάδων το Metavallon εξέφρασε ενδιαφέρον για περαιτέρω συζητήσεις, οι οποίες ίσως οδηγήσουν σε χρηματοδότηση τους.

Τέλος, δύο ομάδες, έλαβαν βοήθεια και οδηγίες μέσα από τα επιχειρηματικά εργαστήρια του προγράμματος τις οποίες χρησιμοποίησαν και αξιολόγησαν τις ιδέες τους καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι δεν θα μπορούσαν να μετεξελιχθούν σε επιχειρήσεις. Η συμβολή μας για αυτές τις ομάδες ήταν εξίσου σημαντική γιατί απάλλαξε τους συμμετέχοντες από κόπο, χρόνο, έξοδα και την απογοήτευση μιας αποτυχημένης προσπάθειας. Ήδη τα μέλη τους έχουν στρέψει τις δυνάμεις τους σε άλλη επαγγελματική πορεία.

aif 01aif 03

  aif 02

Στην τελική εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι παρακάτω επιχειρηματικές προτάσεις:

3V Cable Park

Σύστημα -μηχανισμός καταπολέμησης της κάμπιας

Timejack

Ανακύκλωση Ρεύματος σε Κολώνα Φωτισμού

Εγκατάσταση Μελισσοκομικών Σταθμών

AAwateradventures

Wedding Agenda

StompDaddy

   Το αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασία ήταν:

1ο βραβείο αξίας 3.000€ χορηγία της Τράπεζας Eurobank: Wedding Agenda

2o βραβείο αξίας 2.000€ χορηγία της Τράπεζας Eurobank: Timejack

3o βραβείο αξίας 1.000€ χορηγία του Ομίλου Διβάνη: StompDaddy

   Στην εκδήλωση, στην οποία μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος και ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, απεύθυνε χαιρετισμό η κα Λυδία Αργυροπούλου, Δημοτική Σύμβουλος η οποία υποστήριξε εκ μέρους του Δήμου το Πρόγραμμα καθόλη του τη διάρκεια.

aif 04aif 05aif 06

   Το Πρόγραμμα έκλεισε με την ομιλία του ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ο οποίος προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, ανακοίνωσε ότι θα δοθεί η ευκαιρία σε δύο από τις ομάδες να εφαρμόσουν πιλοτικά τις ιδέες τους στα πλαίσια του Δήμου. Τονίζοντας τη σημασία αυτών των πρωτοβουλιών εκ μέρους των Δήμων σημείωσε ότι ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα συνεχίσει να υποστηρίζει με τις δικές του δυνάμεις την επιχειρηματικότητα και τις νέες ιδέες. 

aif 07aif 08aif 09

Δείτε εδώ το βίντεο της εκδήλωσης:

 

EUROBANK RGB                                                                                                                  New Apollon Logo