Συμβαίνουν στην πόλη μας

27.09.2018

Παντού με ποδήλατο στους παραλιακούς δήμους της Αττικής Featured

Μεγάλη ποδηλατοδρομία και συναυλία του Κώστα Μακεδόνα

pantou me podilato 01pantou me podilato 02pantou me podilato 04

Με μεγάλη συμμετοχή ποδηλατών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου η μεγάλη ποδηλατοδρομία που συνδιοργάνωσαν οι δήμοι Αλίμου, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γλυφάδας και Παλαιού Φαλήρου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, με στόχο την ανάδειξη του ποδηλάτου ως σημαντικού μέσου μετακινήσεων, καθώς και της λειτουργίας του συστήματος Κοινοχρήστων Ποδηλάτων πόλης «i-bike» που έχουν εγκατασταθεί από τους παραλιακούς δήμους με χορηγία της Εθνικής Τράπεζας.

 

Η ποδηλατοδρομία ξεκίνησε στο ΔΑΚ Παλαιού Φαλήρου, και με ενδιάμεσες στάσεις στους δήμους Αλίμου και Γλυφάδας ολοκληρώθηκε στην κεντρική πλατεία Βούλας με μεγάλη συναυλία του Κώστα Μακεδόνα. Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου έδωσε την εκκίνηση του αγώνα ενώ στις στάσεις του Αλίμου και Γλυφάδας οι δήμαρχοι των πόλεων, κ.κ. Ανδρέας Κονδύλης και Γιώργος Παπανικολάου υποδέχτηκαν τους ποδηλάτες με μικρές μουσικές εκδηλώσεις και χαιρέτησαν τους παρευρισκόμενους. Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αφού ακολούθησε με ποδήλατο όλη τη διαδρομή υποδέχτηκε μαζί με τη Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, κα Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου, τους ποδηλάτες στον τερματισμό, ενώ ευχαρίστησαν όλους τους συμμετέχοντες και τους διοργανωτές που συνέβαλαν στην εκδήλωση. Όλοι οι δήμαρχοι στους χαιρετισμούς τους ανέδειξαν τη σημασία της χρήσης ποδηλάτου και εξέφρασαν την πεποίθησή τους πως σύντομα η πολιτεία, με την αρωγή των δήμων θα μεριμνήσει να κατασκευαστούν ποδηλατόδρομοι που θα συνδέσουν το παραλιακό μέτωπο με το κέντρο της Αθήνας, ενώ η κ. Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου σημείωσε πως η Εθνική Τράπεζα έχει αγκαλιάσει αυτήν την πρωτοβουλία και θα συνεχίσει να τη στηρίζει με στόχο την επέκταση χρήσης του ποδηλάτου ως οικολογικού μέσου μετακίνησης εντός πόλης με θετικές επιπτώσεις για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Παρόντες στην ποδηλατοδρομία, εκτός από τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ήταν οι Αντιδήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου κ.κ. Γιώργος Ασημακόπουλος και Γιάννης Φωστηρόπουλος καθώς και οι παγκόσμιοι πρωταθλητές ποδηλασίας Χρήστος και Ζαφείρης Βολικάκης.

Τα αποτελέσματα χρήσης του συστήματος “i-bike” που λειτουργεί με χορηγία της Εθνικής Τράπεζας είναι πολύ ενθαρρυντικά και δικαιώνουν την εφαρμογή του από τους Δήμους, που υιοθετούν στην πράξη μεθόδους βιώσιμης κινητικότητας, ακολουθώντας το παράδειγμα μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ευχή όλων η ποδηλατοδρομία να γίνει θεσμός και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, με τη συμμετοχή περισσότερων δήμων και σε μεγαλύτερη διαδρομή.

pantou me podilato 00pantou me podilato 03

pantou me podilato 05pantou me podilato 06pantou me podilato 07

pantou me podilato 08pantou me podilato 09pantou me podilato 10

pantou me podilato 11pantou me podilato 12pantou me podilato 13

pantou me podilato 14pantou me podilato 15