Συμβαίνουν στην πόλη μας

No events found

   Σύμφωνα με τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας και με στόχο την εκγύμναση αθλητών και δημοτών με την υψηλότερη δυνατή ασφάλεια, ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού & Παιδικής Αγωγής (Ο.Α.Π.Π.Α.) τροποποιεί το μέχρι τώρα πλαίσιο λειτουργίας και προσαρμόζεται στην από 17/9/2020 ανακοίνωση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) περί οδηγιών για την οργανωμένη άθληση στους αθλητικούς χώρους του Δήμου μας. Συγκεκριμένα, ισχύουν τα παρακάτω:

   Προπονήσεις μπορούν να γίνονται σε μικρά γκρουπ έως 9 ατόμων. Ενδεικτικά ο χώρος που αντιστοιχεί σε ένα γκρουπ 9 ατόμων είναι περίπου 150 τ.μ. Ο μέγιστος αριθμός αθλητών και αθλούμενων στις αθλητικές εγκαταστάσεις άνω των 150 τ.μ. περιορίζεται στο 50% αυτού που αναφέρεται στον Πίνακα του παραρτήματος VII της υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 56435 (ΦΕΚ Β’ 3958 15/09/2020) ΚΥΑ (https://www.gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports).

   Αγωνιστικές δραστηριότητες επιτρέπονται, εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς θεατές, μόνο με τους απαραίτητους συντελεστές των αγώνων, με απαραίτητη προϋπόθεση την τήρηση των εγκεκριμένων από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. πρωτοκόλλων του κάθε αθλήματος.

  Σε προσαρμογή των ανωτέρω, στους δημοτικούς αθλητικούς χώρους ο μέγιστος αριθμός ταυτόχρονα αθλούμενων ανά ώρα στο γήπεδο, κατανέμεται ως εξής:

- στο ΔΑΚ Βάρης "Κ. ΜΠΑΓΛΑΤΖΗΣ" 40 άτομα στο ποδόσφαιρο και 35 στο στίβο, σύνολο 75 άτομα.

- στα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ του "Κ.ΜΠΑΓΛΑΤΖΗΣ" 15 άτομα.

- στο ΔΑΚ Βουλιαγμένης 40 άτομα στο ποδόσφαιρο και 35 στο στίβο, σύνολο 75 άτομα.

- στα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ του ΔΑΚ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 15 άτομα.

- στα γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5 12 άτομα.

- στο ΔΑΚ Βούλας στο ποδόσφαιρο 40 άτομα.

- στα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης 15 άτομα.

- στο κλειστό γήπεδο "Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ" 18 άτομα.

- στα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ του "Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ" 15 άτομα.

- στο κλειστό βόλεϊ (ΘΕΤΙΣ) 15 άτομα.

- στο κλειστό γυμναστήριο Μηλαδέζας 23 άτομα.

- στο κλειστό γυμναστήριο Άττιδος 16 άτομα.

   Κατά τα λοιπά, ισχύουν οι τελευταίες οδηγίες της Γ.Γ.Α. και τα υγειονομικά πρωτόκολλα προπονήσεων για τους αθλητικούς συλλόγους. Τονίζεται ότι τόσο για τους αθλητικούς συλλόγους όσο και για τους αθλούμενους δημότες, κατά την είσοδό τους στους αθλητικούς χώρους είναι απαραίτητη η συμπλήρωση και επίδειξη του «Δελτίου καταγραφής αθλούμενου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα» το οποίο θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα (πρακτικές οδηγίες Γ Φάσης/ΓΓΑ/8-9-2020) το οποίο είναι ηλεκτρονικά διαθέσιμο στο διαδικτυακό τόπο της Γ.Γ.Α. και η συμπλήρωση των στοιχείων τους στον Κατάλογο Εισερχομένων ανά αθλητική εγκατάσταση.

   Διευκρινίζεται ότι οι δημότες Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μπορούν να εισέρχονται για εκγύμανση στο ΔΑΚ Βάρης "Κ.ΜΠΑΓΛΑΤΖΗΣ" και στο ΔΑΚ Βουλιαγμένης, σε ποσοστό 15% του συνολικού επιτρεπτού αριθμου των αθλούμενων που δύνανται να κάνουν χρήση του στίβου (ανώτατος αριθμός 35 άτομα/15% είναι τα 5 άτομα), με μέγιστο χρονικό όριο εκγύμνασης 60’-1 ώρα.

 

 

Μνημόνιο Συνεργασίας για την διοργάνωση κοινών αθλητικών και περιβαλλοντικών δράσεων στην πόλη υπέγραψαν μεταξύ τους ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και

η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ) στο Δημαρχείο της πόλης τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου. Σε μία μικρή τελετή η οποία διεξήχθη τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, αποστολή 7 μελών της ΕΣΟΑ, και συγκεκριμένα η Πρόεδρος του Δ.Σ. Βούλα Κοζομπόλη, η Αντιπρόεδρος Βιργινία Κραβαριώτη, η Ειδική Γραμματέας Εύα Χριστοδούλου, η Ταμίας Χρύσα Μπισκιτζή και οι Olympians Δημήτρης Παπανικολάου (Καλαθοσφαίριση), Ευτυχία Καραγιάννη και Άννα Αγραφιώτη (Ιστιοπλοΐα), πλαισιωμένοι από τα Διοικητικά της Στελέχη της Ένωσης, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να επικυρώσουν την από καιρού διάθεση συνεργασίας τους με την υπογραφή του μνημονίου.

 Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών κατά της ιστοσελίδας www.notia.gr, του ιδρυτή της και της εταιρείας που τη διαχειρίζεται, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μετά από ανυπόγραφο δημοσίευμα με τίτλο «Εσένα σου βρήκε δουλειά ο Κωνσταντέλλος;» που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα στις 4 Σεπτεμβρίου. Το επίδικο δημοσίευμα αποτελείται εξ’ ολοκλήρου από ψευδείς ισχυρισμούς, οι οποίοι είναι άκρως προσβλητικοί και θίγουν την τιμή και την υπόληψη όχι μόνο του Δημάρχου προσωπικά, αλλά και όλων των αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων που ασχολούνται με τα θέματα που αναφέρονται στο δημοσίευμα. Ο συντάκτης του κειμένου, μέσα σε 139 μόλις λέξεις καταφέρνει να δείξει πρωτοφανή εμπάθεια, αφού χωρίς κανένα επιχείρημα και καμία απολύτως προσπάθεια να αποδείξει τα γραφόμενα του, καταπιάνεται με τρία ξεχωριστά θέματα: το Γραφείο Απασχόλησης, που ιδρύθηκε επί δημαρχίας Κωνσταντέλλου στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μέσω του οποίου έχουν καταρτιστεί εκατοντάδες άνεργοι συμπολίτες μας και έχουν βρει δουλειά τουλάχιστον 220 άτομα, μέσα από δράσεις και ενέργειες του Δήμου. Αναφέρεται ειδικότερα σε σεμινάρια που είχαν διεξαχθεί από το γραφείο απασχόλησης το 2015 - χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση ούτε για το Δήμο ούτε για τους συμμετέχοντες - (αλήθεια γιατί τα θυμήθηκε 5 χρόνια αργότερα;) με τίτλο «Μονοπάτια Απασχολησιμότητας» τα οποία αποκαλεί ακριβοπληρωμένα σεμινάρια – παρωδία. Τα συγκεκριμένα σεμινάρια διοργανώθηκαν από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε συνεργασία με την εταιρεία Skywalker, κορυφαία εταιρεία της χώρας σε θέματα απασχόλησης και αναζήτησης εργασίας.

Ο συντάκτης συνεχίζει αναφερόμενος σε άλλες «άνευ ουσίας (κατά την άποψη του) ενέργειες». Επιγραμματικά αναφέρουμε το γεγονός πως από τα δύο προγράμματα ενίσχυσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας που έχει διεξάγει τα τελευταία δύο χρόνια το Γραφείο Απασχόλησης του Δήμου, έχουν δημιουργηθεί τουλάχιστον τρεις υγιείς, νέες επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν αρκετούς εργαζόμενους. Εκτός όμως από το Γραφείο Απασχόλησης λειτουργεί στο Δήμο μας το Κέντρο Κοινότητας το οποίο ασχολείται παράλληλα με θέματα απασχόλησης. Όπως αναφέραμε, από τις δύο αυτές υπηρεσίες αλλά και μέσα από τις ρήτρες απασχόλησης και εντοπιότητας που επέλεξε ο Δήμαρχος να συμπεριλάβει σε μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου με τους εκπροσώπους της επένδυσης του Αστέρα Βουλιαγμένης, ήδη έχουν βρει δουλειά περισσότερα από 220 άτομα (τα στοιχεία τους και τα προσωπικά τους δεδομένα δεν μπορούν να δοθούν στη δημοσιότητα λόγω προστασίας τους από το νόμο). Φέτος, ο Δήμος μας έχει επιλεγεί ως στρατηγικός συνεργάτης και ξεκινάει κοινές δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Envovle», ο οποίος ανήκει στο όμιλο Libra Group και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους φορείς προώθησης των νεοφυών επιχειρήσεων παγκοσμίως. Ήδη είναι σε εξέλιξη σχεδιασμός κοινών δράσεων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και κατ’ επέκταση της απασχόλησης στην πόλη μας.

Μέσα στις λίγες γραμμές του ανυπόγραφου «λιβελογραφήματος» της ιστοσελίδας, ο συντάκτης δεν περιορίζεται στα κατά φαντασία του «ελλείμματα» της Δημοτικής Αρχής στο θέμα της ανεργίας αλλά συνεχίζει με ένα ψευδές σχόλιο στο οποίο αναφέρει επί λέξει το εξής: «πριν εκλεγεί, για πρώτη φορά, υποσχόταν ελεύθερες παραλίες (κατάντησε ο δήμος με τις περισσότερες οργανωμένες πλαζ σε όλη την Ελλάδα)». Οι οργανωμένες παραλίες του Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι συγκεκριμένες και λειτουργούν ως οργανωμένες παραλίες από τη δεκαετία του 1970 όπως ορίζεται από την Κ’ Συντακτική Πράξη του 1968. Κατά τη διάρκεια της θητείας του σημερινού Δημάρχου δεν έχει δημιουργηθεί καμία νέα κλειστή οργανωμένη παραλία ενώ στις υφιστάμενες, μετά από πιέσεις του σημερινού Δημάρχου εξασφαλίστηκαν ευνοϊκότεροι όροι εισόδου για τους δημότες. Παράλληλα, έχουν τοποθετηθεί σε πολλές ελεύθερες παραλίες πάνω από 200 ψάθινες ομπρέλες, ντουζιέρες, αποδυτήρια, σύστημα πρόσβασης στη θάλασσα για τα ΑμεΑ (Sea - Track) ακόμα και ηλιακοί φορτιστές για τις κινητές συσκευές για δωρεάν χρήση από τους επισκέπτες των παραλιών.

Ο συντάκτης συνεχίζει υιοθετώντας ακόμα και έναν όρο που έχει χρησιμοποιηθεί στο διαδίκτυο από μερίδα αντιπολιτευόμενων «επαναστατών του πληκτρολογίου» που αποκαλεί το Δήμαρχο «Ψαλιδοχέρι» και τον κατηγορεί πως κόβει τα δέντρα της πόλης όταν στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο καθώς τα τελευταία έξι χρόνια, στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχουν φυτευτεί πολλές χιλιάδες νέα δέντρα εντός του οικιστικού ιστού της πόλης και στον ορεινό της όγκο. (Τα ακριβή στοιχεία είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου).

Σε επόμενο ανυπόγραφο πάλι δημοσίευμα της ιστοσελίδας notia.gr, με ημερομηνία 21 Σεπτεμβρίου 2020 και τίτλο: «Δήμος 3Β: Πανάκριβη η βόλτα με τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (VIDEO)» ο συντάκτης της σελίδας αποδεικνύει την προσωπική εμπάθεια του στο πρόσωπο του κ. Κωνσταντέλλου αφού μετά την ομολογουμένως πετυχημένη πρωτοβουλία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, να εγκαταστήσει σύστημα κοινόχρηστων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην πόλη, το notia.gr γράφει επί λέξει: «Ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πανηγυρίζει για το πρώτο σύστημα κοινοχρήστων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της χώρας (ελπίζουμε να μην έχει την τύχη των κοινόχρηστων ποδηλάτων) και καλεί τους πολίτες να κάνουν μια βόλτα πληρώνοντας 6 -9 ευρώ ανά ώρα! Όσο για την επισήμανση ότι θα φορτίζονται από ηλιακούς φορτιστές ή από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κρατάμε προς το παρόν μικρό καλάθι». Πραγματικά δεχόμαστε το σχολιασμό του συντάκτη αρκεί να μας πει μετά από ποιά έρευνα κατέληξε στα συμπεράσματα αυτά; Προς αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρουμε πως οι τιμές χρήσης των κοινοχρήστων ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι οι φθηνότερες της Ευρώπης και η ώρα στοιχίζει λιγότερο ακόμα και από την ώρα χρήσης των ηλεκτρικών κοινόχρηστων πατινιών. Σε ότι αφορά την αναφορά του στα κοινόχρηστα ποδήλατα, ευχή και ελπίδα όλων μας είναι να έχουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μας την ίδια τύχη, αφού το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει σήμερα περισσότερους από 600 εγγεγραμμένους χρήστες και πολλές χιλιάδες ώρες χρήσης. Ίσως όμως ο συντάκτης μέσα στην εμπάθεια του να μπερδεύτηκε με την τύχη συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων Δήμου πρότυπου, κατά τη δική του άποψη, το οποίο μέχρι σήμερα έχει συμπληρώσει ελάχιστες ώρες χρήσης και ακόμα λιγότερους εγγεγραμμένους χρήστες.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε σχετικά: «Το γεγονός ότι αναγκάστηκα να καταθέσω μήνυση κατά ειδησεογραφικής ιστοσελίδας, ενώ ήδη είναι σε διαδικασία σύνταξης και σχετική αγωγή, αποτελεί για μένα ιδιαίτερα δυσάρεστη εξέλιξη καθώς πάντα ήμουν υπέρμαχος της ελευθεροτυπίας και της αδέσμευτης δημοσιογραφίας, ως αναπόσπαστο γρανάζι στη λειτουργία της δημοκρατικής διαδικασίας. Το επίμαχο δημοσίευμα όμως ξεπερνάει κάθε όριο δημοσιογραφικής δεοντολογίας και θίγει βάναυσα την τιμή πολλών ανθρώπων που εργάζονται πολύ σκληρά και προσφέρουν στο Δήμο που υπηρετούν. Είμαι λοιπόν υποχρεωμένος να προστατέψω την τιμή του Δήμου μας και των συνεργατών μου ζητώντας δικαίωση στα ποινικά δικαστήρια αλλά και χρηματική αποζημίωση από τα πολιτικά δικαστήρια. Δηλώνω κατηγορηματικά πως οποιοδήποτε χρηματικό ποσό επιδικαστεί μετά την εκδίκαση της αγωγής που θα καταθέσουμε τις επόμενες μέρες, θα διατεθεί αποκλειστικά για τη δημιουργία ακόμα περισσότερων υποδομών και νέων δράσεων ενίσχυσης της απασχόλησης των νέων ανθρώπων της πόλης μας».

Κλειστό θα παραμείνει για 14 μέρες σύμφωνα με απόφαση που έλαβε σήμερα το απόγευμα το Υπουργείου Υγείας, το Α3 τμήμα του ΓΕΛ Βουλιαγμένης μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή του τμήματος.

Τη δημιουργία του πρώτου συστήματος κοινόχρηστων ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων με την παράλληλη δημιουργία ολοκληρωμένου δικτύου 10 διπλών σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρουσίασε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος, κ. Κωστή Χατζηδάκη, του γενικού διευθυντή ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ κ. Κυριάκο Κοφινά, εκπροσώπων της κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και αιρετούς εκπροσώπους του Δήμου.

Σε λίγες μέρες, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου θα μπορούν μέσο εφαρμογής (application) στα κινητά του τηλέφωνα (vvveCarSharing) να κάνουν χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που προμηθεύτηκε ο Δήμος με ιδιαίτερα χαμηλή χρέωση καθώς όπως τόνισε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κατά την παρουσίαση του συστήματος, στόχος της Δημοτικής Αρχής δεν είναι η δημιουργία εσόδων από το σύστημα αλλά να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να κάνουν χρήση και να εξοικειωθούν με ένα αυτοκίνητο αθόρυβο, που δεν παράγει ρύπους και δεν επιβαρύνει καθόλου το περιβάλλον.

Παράλληλα με το σύστημα κοινόχρηστων αυτοκινήτων παρουσιάστηκε και ο πρώτος από τους δέκα διπλούς σταθμούς φόρτισης ιδιωτικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα εγκατασταθούν στην πόλη μέχρι το τέλος του έτους, στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να παρέχει τις απαιτούμενες υποδομές για την προαγωγή της ηλεκτροκίνησης στο Δήμο. Οι σταθμοί φόρτισης μετά από συμφωνία του Δήμου με τη ΔΕΗ θα τροφοδοτούνται αποκλειστικά με ρεύμα που παράγεται από τους ηλιακούς φορτιστές ή από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δημιουργώντας έτσι πραγματικά πράσινη κινητικότητα με μηδενική επιβάρυνση για το περιβάλλον.

Κατά την εκδήλωση ο Δήμαρχος παρουσίασε στο κοινό τις νέες καινοτόμες πρωτοβουλίες του Δήμου ενώ αναφέρθηκε και συνολικά στις περιβαλλοντικές δράσεις του Δήμου τα τελευταία χρόνια οι οποίες συμπεριλαμβάνουν τη σύγχρονη διαχείριση των αστικών αποβλήτων, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου αλλά και τις ενέργειες για την προαγωγή της βιώσιμης αστικής κινητικότητας Ολοκλήρωσε τη σύντομη τοποθέτηση του δηλώνοντας: «Με τις ενέργειες που σας παρουσιάζουμε σήμερα ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία της πόλης που ονειρευόμαστε, της πόλης που χρωστάμε στα παιδιά μας. Μία πόλη με εξωστρέφεια, με ανάπτυξη, φιλική στον πολίτη, τον κάτοικο και τον επισκέπτη που την επιλέγει και όλα αυτά με όρους αναβάθμισης και προστασίας του φυσικού μας πλούτου. Μία πόλη ευφυή, πράσινη και αποτελεσματική».

Τις δράσεις του Δήμου για το περιβάλλον εξήρε στην τοποθέτηση του ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος δήλωσε: «ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι ένας πράσινος δήμος, ένας Δήμος που πρέπει το Υπουργείο να χρησιμοποιεί ως παράδειγμα προς μίμηση σε όλη τη χώρα για τις καλές πρακτικές του για το περιβάλλον». Συνεχάρη το Δήμαρχο για τη δημιουργία του πρώτου συστήματος κοινοχρήστων αυτοκινήτων της χώρας και αναφερόμενος συνολικά στις ενέργειες του Δήμου για το περιβάλλον τόνισε: «Αυτές τις δράσεις που παρουσίασε ο Δήμαρχος να γίνονται, όχι απλώς να σχεδιάζονται στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, τις οραματιζόμαστε και αγωνιζόμαστε να γίνουν πράξη σε όλους τους δήμους της χώρας». Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Καφαντάρης συνεχάρη τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για τις πρωτοβουλίες του και τόνισε πως μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδεικνύει πως αυτή ανοίγει το δρόμο.

Την καλή συνεργασία του ομίλου της ΔΕΗ με το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αλλά και το γεγονός ότι είναι η πρώτη συνεργασία του ομίλου με φορέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανέδειξε στο χαιρετισμό του ο Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης του ομίλου κ. Κυριάκος Κοφινάς ο οποίος δήλωσε πως η ΔΕΗ επιθυμεί να αναδείξει πανελλαδικά τη συνεργασία αυτή.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αναλυτική παρουσίαση του συστήματος κοινοχρήστων ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το κ. Γιώργο Βουλγαρούδη, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Brainbox η οποία συνεργάστηκε με το Δήμο για τη δημιουργία του ενώ μετά την παρουσίαση κάλεσε τον Δήμαρχο και τον Υπουργό Περιβάλλοντος να κάνουν την πρώτη σύντομη βόλτα με το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο του Δήμου.

Όσοι επιθυμούν να κάνουν χρήση του συστήματος μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή η οποία είναι διαθέσιμη για συσκευές IOS και Android, να εγγραφούν ως χρήστες ανεβάζοντας φωτογραφίες της άδειας οδήγησης τους και στη συνέχεια να ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες για το ξεκλείδωμα και τη χρήση του αυτοκινήτου.

Η χρέωση είναι ιδιαίτερα χαμηλή και συγκεκριμένα ανέρχεται σε 1,50 €/δέκα λεπτά για τους περιστασιακούς χρήστες ενώ όσοι επιλέξουν να γίνουν συνδρομητές του συστήματος πληρώνοντας 20€/μήνα ή 180€ / έτος, μπορούν να κάνουν χρήση του αυτοκινήτου με χρέωση 1,00 €/δέκα λεπτά, δηλαδή με 6 -9 ευρώ ανά ώρα μπορούμε πλέον να κάνουμε χρήση ηλεκτρικό αυτοκινήτου μέσο του πρώτου συστήματος κοινοχρήστων αυτοκινήτων της χώρας και ένα από τα πρώτα συστήματα κοινοχρήστων ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως.

 

 vvv ilektrokinisi 2  vvv ilektrokinisi 4 vvv ilektrokinisi 1

  vvv ilektrokinisi 6  vvv ilektrokinisi 7 vvv ilektrokinisi 10

 vvv ilektrokinisi 8 vvv ilektrokinisi 9  vvv ilektrokinisi 3

vvv ilektrokinisi 11  vvv ilektrokinisi 12 vvv ilektrokinisi 5

Page 1 of 292