Συμβαίνουν στην πόλη μας

Sep
14

14.09.2019 21:00pm - 23:00pm

 

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε, με τη συμμετοχή πάνω από 70 πληρωμάτων, η αναβίωση της θρυλικής ανάβασης «Κρεμασμένου Λαγού» την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και το Σύλλογο Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων. Πρόκειται για μία ήπια αναβίωση της ανάβασης της δεκαετίας του ‘70 που σέβεται το περιβάλλον, προάγει την οδική ασφάλεια, δεν ενοχλεί τους κατοίκους της περιοχής, ούτε επιβαρύνει την χλωρίδα και την πανίδα του ορεινού όγκου του Πανοράματος Βούλας.

flag yellow highprodesa logo300

Έχοντας ως στόχο τη μεγαλύτερη συμμετοχή δημόσιων και ιδιωτικών κεφαλαίων στο χρηματοδοτικό σχήμα, o Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης προετοιμάζει αίτηση για τη χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» 2014-2020 μέρους των ενεργειακών παρεμβάσεων στα Δημοτικά Κτήρια του έργου. Προς τη ίδια κατεύθυνση και με την αρωγή του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), γίνονται επαφές με Εταιρείες Ενεργειακών Υπηρεσιών, προκειμένου να συμμετέχουν στη χρηματοδότηση του έργου με εκτιμώμενο προϋπολογισμό στα 2,8 εκατ. ευρώ.

flag yellow high

 

InnoWEE logo 2x2 v4

 

 

 

 

 

 

 

 

O Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης θα φιλοξενήσει στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2019 τη συνάντηση των εταίρων του έργου: “INNOVATIVE PRE-FABRICATED COMPONENTS  INCLUDING DIFFERENT WASTE CONSTRUCTION MATERIALS REDUCING BUILDING ENERGY AND MINIMISING ENVIRONMENTAL IMPACTS (INNOWEE)”, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020». Παράλληλα με τις προγραμματισμένες εργασίες της συνάντησης, οι εταίροι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το πρώην Δημαρχείο Βουλιαγμένης, προκειμένου να δουν τόσο τα ενεργειακά πάνελ όσο και το πρότυπο σύστημα παρακολούθησης της ενεργειακής αποδοτικότητας του κτιρίου, που τοποθετήθηκαν στο πλαίσιο του έργου.

 

Τις νέες εφαρμογές που και τις βραβευμένες καλές πρακτικές που έχει υιοθετήσει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τα τελευταία χρόνια θα αναδειχθούν στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σε ένα μοναδικό περίπτερο του Δήμου. Στόχος της δράσης είναι, εκτός από την ανάδειξη των καινοτόμων πρακτικών, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας με άλλους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Γενικής Κυβέρνησης  ενώ παράλληλα θα δοθεί ευκαιρία στον Δήμαρχο και τα στελέχη του Δήμου που θα παρευρεθούν στην έκθεση να ενημερωθούν για όλες τις νέες εξελίξεις από τους ειδικούς της αγοράς.

 

Tριήμερο αφιέρωμα στις αλησμόνητες Πατρίδες

13 - 14 - 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Τριήμερο εκδηλώσεων μνήμης για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό με τίτλο, «Η Μικρά Ασία της καρδιάς μας» διοργανώνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου (ΟΑΠΠΑ), για πέμπτη συνεχή χρονιά στις 13, 14 & 15 Σεπτεμβρίου. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία ΙΜΙΩΝ (κεντρική πλατεία Βούλας) έναντι του Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη.

    Ο Δήμος έχει υποδεχτεί πολλούς πρόσφυγες το ‘22, που δημιούργησαν  μια δυναμική κοινότητα και διακρίθηκαν  σε όλες τις δραστηριότητες της κοινωνικής ζωής της περιοχής και ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τους τιμά με την καθιέρωση ετησίου τριήμερου αφιερώματος.

Το τριήμερο περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας, προβολή ντοκιμαντέρ, συναυλία,  θεατρικά & μουσικά δρώμενα, καθώς και τη συμμετοχή συλλόγων που θα παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια της Μ. Ασίας.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με τη μεγάλη συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και του Γιάννη Κότσιρα , «Δυνατά κάθε φορά»,  οι οποίοι θα ερμηνεύσουν  μεγάλες επιτυχίες  της πολύχρονης καριέρας τους αλλά και αγαπημένα λαϊκά και μικρασιάτικα τραγούδια, με τη συνοδεία πολυμελούς  ορχήστρας,  με εξαίρετους σολίστες μουσικούς.

Κρατάμε ζωντανή την ιστορική μνήμη…

 

 PROSKLHSH MIKRASIATIKO 2

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων

  • 13 Σεπτεμβρίου ώρα 20:30 «Η Μικρά Ασία της καρδιάς μας»

 

Ημέρα Μνήμης – Αφιέρωμα στις Αλησμόνητες Πατρίδες ,

  • «Η Σμύρνη της καρδιάς μας». Προβολή βίντεο  ιστορικού  περιεχομένου και αρχειακού υλικού της ΕΡΤ, σε κείμενα - επιμέλεια Βασιλικής Λάζαρη
  • «Σμύρνη - Επιστροφή στις πατρίδες της καρδιάς μας». Ομιλία της Μ. Μαυραγάνη, προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών  Βούλας, «Απολλωνία»
  • «Μη με λησμόνει» - Ιστορικό - μουσικοθεατρικό αφιέρωμα με ζωντανή ορχήστρα  και με τη συμμετοχή ηθοποιών και χορευτών, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγορά.  Ένα ταξίδι μνήμης βασισμένο στην μουσική παράδοση της Μ. Ασίας και στον “Κοινό Λόγο”, της Έλλης Παπαδημητρίου.
  • «Μνήμες» Μουσικό-χορευτικό αφιέρωμα στη Μικρά Ασία, με σκοπούς και τραγούδια από τη Σμύρνη έως την Καππαδοκία και την Κωνσταντινούπολη,  με την  ορχήστρα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, «Μνήμες». Συμμετέχουν με τα χορευτικά τους τμήματα , ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών  Βούλας, «Απολλωνία»  και ο Εξωραϊστικός  Πολιτιστικός Σύλλογος Ευρυάλη Βούλας

 

 

14 Σεπτεμβρίου  ώρα 21:00 «Δυνατά κάθε φορά»,

Συναυλία με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και το Γιάννη Κότσιρα ,

οι οποίοι θα ερμηνεύσουν  μεγάλες επιτυχίες  της πολύχρονης καριέρας τους αλλά και αγαπημένα λαϊκά και μικρασιάτικα τραγούδια, με τη συνοδεία πολυμελούς  ορχήστρας,  με εξαίρετους σολίστες μουσικούς.

ώρα έναρξης 21:00

15 Σεπτεμβρίου ώρα:10.30  Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννη Βούλας

 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Ιωνίας

13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου - Παράλληλη εκδήλωση

 

Έκθεση φωτογραφίας , με τίτλο, «Πώς περνούσαμε στο μέτωπο..»       

Έργα και ημέρες του ελληνικού στρατού στη Μικρά Ασία 1919 – 1922, από το αρχείο του Πολεμικού Μουσείου σε επιλογή, επιμέλεια, παρουσίαση Στέφανου Χατζηστεφάνου.

Η έκθεση θα λειτουργεί στην Πνευματική Εστία (Ζέφυρου 2).

Ώρες   10:00 - 14:00 και 18:00 – 21:00. 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στις 20:00

Είσοδος Ελεύθερη

Page 1 of 258